Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
35 de procurori, 40.000 de dosare
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 76

Chiar dacă anul trecut Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a funcţionat cu deficit de personal, procurorii olteni au reuşit să soluţioneze aproape 65% din totalul dosarelor înregistrate. Cu toate acestea, au existat şi neconcordanţe între deciziile luate de procurori şi soluţiile date de judecători. Printre ele se numără restituiri de cauze, achitări definitive şi netrimiteri în judecată.




Anul 2014 nu a fost unul uşor pentru procurorii olteni, atât din punct de vedere al personalului, dar şi ca urmare a intrării în vigoare a noului Cod Penal. Din cele aproape 40.000 de dosare, peste 25.000 au fost soluţionate, dintre care 52% au fost cauzele penale. Cu toate acestea, prim-procurorul Parchetului, Anca Anuţa, anunţă că este loc de mai bine, făcând referire la achitarea definitivă dispusă de judecători a mai multor inculpaţi, din cei peste 800 trimişi în judecată de procurori.

De asemenea, din cei 96 de inculpaţi arestaţi preventiv, pe numele unuia dintre aceştia magistraţii olteni au dispus măsura netrimiterii în judecată, în baza rezultatelor expertizei care au arătat că persoana respectivă nu avea discernământ. Deşi cauzele rămase nesoluţionate, cu autori necunoscuţi, a scăzut faţă de anul anterior cu un procent de 27%, se vor intensifica acţiunile de identificare a vinovaţilor.

Pentru evitarea unor astfel de situaţii, în care decizia procurorilor nu coincide cu cea a judecătorilor, reprezentanţii Parchetului cer procurorilor să acorde o mai mare atenţie în cazul soluţiilor de trimitere în judecată.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024