Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Scădere alarmantă a nașterilor în județul Olt
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 8

În județul Olt, numărul nașterilor a cunoscut o scădere semnificativă între 2020 și 2024, conform datelor oficiale furnizate de Direcția Regională de Statistică Olt. Această tendință descendentă este îngrijorătoare și reflectă un declin continuu al numărului celor care aleg să devină părinți.


Numărul locuitorilor din județul Olt este în scădere alarmantă, potrivit celor mai recente date furnizate de Direcția Regională de Statistică Olt. În perioada 2020-2024, Oltul a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de nașteri, ceea ce contribuie la o diminuare constantă a populației.
Cariera profesională și grija zilei de mâine sunt doar două motive pentru care tinerii nu mai doresc să aducă pe lume copii.
În contrast, numărul de decese a înregistrat o creștere în județul Olt, ajungând să depășească 30.000 în ultimii patru ani. Dacă în 2020 au fost raportate peste 7.100 de decese, multe dintre acestea fiind cauzate de pandemia de COVID-19, în primele șapte luni ale acestui an au fost înregistrate 3.439 de decese.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024