Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină africană lovește din nou ferma din Ipotești
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 101

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat luni în județul Olt, la o exploatație comercială din localitatea Ipotești. Autoritățile s-au întrunit ieri și au decis sacrificarea tuturor porcilor din fermă, aproximativ 24.000 de capete, pentru a preveni răspândirea bolii.


Județul Olt se confruntă din nou cu pesta porcină africană, după ce boala a fost confirmată la o exploatație comercială din localitatea Ipotești. Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor a decis sacrificarea tuturor suinelor din fermă, în încercarea de a stopa răspândirea virusului. Este pentru a treia oară în ultimii șase ani când această fermă se confruntă cu un astfel de focar devastator.
Au fost stabilite noi zone de protecție.

Potrivit DSVSA, la acestă dată nu mai sunt active alte focare de pestă porcină africană la porci domestici din exploatații comerciale sau din gospodăriile populației la nivelul județului Olt.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024