Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Seceta din Olt, prioritatea Ministrului Agriculturii
14.08.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 323

Județul Olt este unul dintre cele mai mari bazine agricole din România, iar seceta din acest an provocat pagube serioase în rândul fermierilor. Problemele fermierilor au ajuns rapid în atenția ministrului Agriculturii, Florin Barbu, care a urgentat mecanismele de evaluare a pagubelor și de acordare a despăgubirilor, astfel încât să poată fi încasate în cursul aceluiași an fiscal. Ministrul Agriculturii a mai adăugat că, în acest an, valoarea minimă a despăgubirilor va fi de 200 de euro pe hectar.


 Este pentru prima dată când fermierii vor fi despăgubiți în cursul aceluiași an financiar, anunță ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Potrivit datelor oficiale, la nivelul județului Olt au fost încheiate deja 4.160 de procese verbale de constatare a calamităților, care totalizează peste 74.000 de hectare afectate.
Încă din luna iulie a acestui an, ministrul Agriculturii a lansat apel către fermieri prin care îi îndeamnă să depună cererile de constatare a pagubelor produse de secetă.
Spre comparație, despăgubirile pentru seceta din anul 2022, când la conducerea Guvernului era Nicolae Ciucă, acestea au fost aprobate abia în ultima zi a lunii mai din 2023, la aproape un an de zile de la seceta efectivă. De asemenea, și diferența de cuantum al despăgubirilor este uriașă. Dacă în 2023 fermierii au primit doar 335 lei/ha, anul acesta vor primi între 200 și 250 de euro pe hectar.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a adăugat și situația dramatică din anul 2019, atunci când Guvernul condus de Ludovic Orban, alături de Adrian Oros ca șef al Agriculturii, a aprobat despăgubirile abia în luna septembrie a anului 2020.
Florin Barbu este primul ministru al Agriculturii care urgentează toate procedurile și mecanismele de evaluare a pagubelor și de acordare a despăgubirilor către fermieri, arătând, în acest fel, atenția deosebită pe care o acordă nevoilor oamenilor afectați de calamități.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Deschideri festive de top la „Minulescu” și „Greceanu”

Fie că vorbim despre boboci sau despre elevi maturi, ori despre dascăli cu experiența multor generații, pentru toți începerea școlii aduce mari emoții, în fiecare an. La Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina, deschiderea anului școlar a fost marcată în curtea unității de învățământ, într-un cadru festiv. Aceeași atmosferă a fost și la Colegiul Național „Ion Minulescu”, acolo unde cei aproximativ 1.800 de copii au participat cu bucurie la deschiderea festivă.
09 Sep 2024