Baloți de paie, bostani, gogoși, kurtos kalacs, private events, custom events, gastronomic advisor, concept store, culinary street festival, adică grătare și ceaune, mașini într-un du-te vino, multe dintre ele deja parcate pe gazon, un cort roz în fața Prefecturii, chiar lângă brazii plantați în 2004 când România a intrat în NATO, unul dintre ei în agonie. În agonie este și spațiul verde, pe alocuri deja uscat, din care se ridică colbul.
Puținii producători din Olt și vreo două-trei alte județe își aduc rând pe rând marfa. E prima zi a Sărbătorii Recoltei de la Slatina, organizată chiar în buricul târgului. Fumul gros învăluie deja Prefectura și blocurile dimprejur. Cineva din clădirea reprezentanței Guvernului în teritoriu a deschis ferestrele, pentru ,,aerisire’’.
În jurul prânzului sunt mai mult mese goale, iar unul dintre organizatori, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt, Florin Ciobanu, se justifică timid: încă ne organizăm.
În restul orașului, trafic infernal. Bâlciul, organizat de Primăria Slatina, Asociația Tinerilor Fermieri și Centrul Județean de Cultură și Artă se încheie duminică târziu, în noapte.
Doar pentru gazonul stricat, Primăria Slatina, adică slătinenii, vor plăti cel puțin 20 euro pe metrul pătrat.