Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Ministrul Agriculturii în vizită de lucru la Zilele Recoltei
13.10.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 230

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, i-a vizitat, astăzi, pe producătorii veniți la Zilele Recoltei, eveniment organizat în Slatina. Florin Barbu a trecut pe la fiecare stand în parte, i-a cunoscut pe producători și au vorbit despre programele accesate de către aceștia. Veștile bune aduse de ministrul Barbu s-au axat pe implementarea a noi programe pentru fermieri.


Vizită tehnică a ministrului Agriculturii, Florin Barbu, astăzi la Slatina. Acesta a discutat cu toți producătorii veniți la Zilele Recoltei. Însoțit de o parte dintre senatorii și deputații PSD Olt, dar și de președintele Asiciației Tinerilor Fermieri, ministrul a trecut pe la fiecare stand, a avut discuții constructive cu producătorii, vizând viitoare proiecte, a degustat din produsele lor și a cumpărat legume și fructe proaspete.
La Slatina au venit și reprezentanții a două firme de panouri fotovoltaice. Ministrul Florin Barbu a discutat cu ei despre importanța și benefiicile acestor panouri pentru agricultura din județul Olt și din România.
Câteva cuvinte despre importanța agriculturii și a evenimentului organizat la Slatina a avut de spus și Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri. Ministrul Agriculturii i-a asigurat pe producători că va continua să îi sprijine prin toate programele pe care le va implementa în perioada următoare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024