Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fericiți că sunt mai aproape de Dumnezeu
21.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 185

Timp de două luni, perioadă în care în România a fost instituită starea de urgență, creștinii ortodocși au fost nevoiți să stea departe de lăcașurile de cult și de slujbele care le aduceau liniștea sufletească. Acum, pot participa, dar din exteriorul bisericii. Însă chiar și așa, oamenii spun că sunt fericiți că sunt mai aproape de Dumnezeu.


Așa sunt săvârșite slujbele în această perioadă: cu bisericile goale și enoriașii ascultând Sfintele liturghii în exteriorul lăcașurilor de cult. Și cum astăzi, creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, chiar dacă a fost o zi mohorâtă, în care ploaia a căzut neîntrerupt, slătinenii au venit pentru a se ruga. Vizibil emoționați, ascultând slujba oficiată de Preafericitul Episcop Sebastian de sub umbrelă, oamenii au mărturisită că le era dor să ajungă în Casa Domnului.
Chiar dacă nu au voie să intre în biserică, oamenii spun că, după slujba de astăzi, sunt mai fericiți, mai liniștiți și mai încrezători că Dumnezeu ne va ajuta să trecem cu bine peste această perioadă grea.
Credincioșii care au participat la slujba închinată Împăraților Constantin și Elena au dat dovadă de responsabilitate. Au purtat măști și au păstrat distanța de siguranță.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020