Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Polițiștii și elevii practicanți, final de pregătire profesională
02.05.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1003

S-a încheiat perioada de pregătire pentru polițiștii olteni, dar și pentru elevii care s-au aflat în practică la Poliția Olt, în luna aprilie. Aceștia au parcurs toate etapele de antrenamente, inclusiv conducere defensivă, pentru a fi cât mai bine pregătiți în misiunile pe care le desfășoară.


Au făcut pregătire fizică la pădure, au folosit armamentul din dotare în poligonul de tragere, au exersat imobilizarea infractorilor și au luat lecții de conducere defensivă. Toate acestea au fost făcute cu polițiștii specializați ai Serviciului de Pregătire Profesională Olt. Vorbim despre 20 de polițiști olteni și 120 de elevi, aflați în practică la Poliția Olt, care au participat la antrenamentele de pregătire profesională, din luna aprilie. Printre abilitățile perfecționate de către polițiști au fost tehnicile de imobilizare, conducere la sol și încătușare.
În cadrul unui stagiu de pregătire, activități de tactică polițienească, conducere defensivă și în regim prioritar, instrucția tragerii, autoapărare și pregătire fizică.
Cea mai mare adrenalină a fost pe pista de conducere defensivă din județul Teleorman, unde polițiștii, coordonați de instructorii lor, au condus ca și cum s-ar afla în urmărirea unei persoane.
La final, viitorii polițiștiști au spus că a fost o pregătire interesantă, care i-a ajutat să înțeleagă mai bine informațiile acumulate în timpul orelor de curs.
Instructorii Serviciului de Pregătire Profesională au avut în pregătire 120 de elevi ai Școlii de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina, aflați în stagiul de practică la Poliția Olt. Inspectoratul de Poliție Județean este singurul din țară cu cel mai mare număr de elevi aflați în practică.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024