Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina Verde
02.05.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 725

Slatina este unul dintre municipiile reședință de județ din țară cu cel mai mare procent de spațiu verde pe cap de locuitor. Vorbim de adevărate oaze de liniște și de promenadă în care slătinenii se pot bucura de decoruri urbane naturale diverse și relaxante. Cea mai nouă zonă care a fi redată slătinenilor va fi Parcul „Dumitru Dobrescu”, acolo va funcționa și cel mai mare skate-park din estul Europei.


Județul Olt are doar două așezări urbane în care norma Uniunii Europene de 26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor este respectată. Slatina este una dintre localitățile care se bucură de o suprafață de peste 177 de hectare de spațiu verde, având șapte parcuri mari și zone special amenajate în fiecare cartier al municipiului. Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a apreciat preocuparea administrației publice slătinene pentru dezvoltarea zonelor verzi, lăudând eforturile Primăriei Slatina pentru crearea de noi zone de promenadă și relaxare.
Marius Oprescu a mai adăugat că Slatina este un exemplu pozitiv, fiind în topul orașelor din România la capitolul suprafeței de spații verzi pe cap de locuitor.
Cea mai nouă investiție în zona de parcuri va fi inaugurată la finalul acestei luni pe teren fostului ștrand din cartierul Progresul. Baza Sportivă și de Agrement „Dumitru Dobrescu” se va bucura de o suprafață de 3.600 mp de skateparc, peste 1.000 de mp pentru  locuri de joacă și aproximativ 7.600 mp de spțaiu verde.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024