Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
AJOFM, dosar nr. 610/104/2015 la Tribunalul Olt
11.06.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 91

Directorul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, Cristinel Marian Cîrloganu, retrage acreditări de presă, dar refuză să dea interviuri referitoare la materialele apărute în buletinele de ştiri, difuzate de Olt Tv. În speţă, despre proiectul „Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ Alter Tour”, în care peste şase miliarde de lei vechi, din cele cinci milioane de euro, cât este valoarea contractului, nu pot fi justificaţi drept cheltuială. De altfel, contractul Alter Tour face obiectul unui proces aflat pe rolul Tribunalului Olt.




Reluând povestea controversatului proiect pe fonduri europene „Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ Alter Tour”, semnat la data de 20 mai 2010, de către Marian Cristinel Cîrloganu, care la acel moment nu avea nici calitatea necesară semnării contractului şi, pe deasupra, se afla şi în concediu medical la acea dată, o echipă Olt Tv a încercat astăzi să ia un punct de vedere directorului AJOFM Olt. Încă de la intrarea în instituţie, echipa s-a lovit de îngrijorarea agentului de pază, care nu ştia dacă domnul director acceptă să dea interviu.

Agent care se pare că ştia el ce ştia, întrucât Marian Cristinel Cîrloganu a refuzat să dea vreo declaraţie.

Decizia retragerii acreditării de presă să survină oare în urma adreselor depuse ieri la sediul Agenţiei, prin care postul de televiziune a solicitat informaţii de interes public în legătură cu funcţia ocupată la data de 20 mai 2010 de către Marian Cristinel Cîrloganu şi situaţia sa medicală  la acel moment. Totul, în baza Legii 544, privind liberul acces la informaţiile de interes public. Insistenţele au fost în zadar însă.

Cât despre retragerae acreditării, Marian Cristinel Cîrloganu nu ştie exact ce presupune aceasta.

Îi reamintim domnului director că, potrivit Legii 544, art.18, alineatul 1 - „autorităţile publice au obligaţia să acorde fără discriminare acreditarea ziariştilor şi reprezentanţilor mijloacelor de informare în masă”, iar aceasta poate fi retrasă potrivit aceluiaşi articol, alineatul 3 – „numai pentru fapte care împiedică desfăşurarea normală a activităţii autorităţii publice şi care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist, în condiţiile şi în limitele legii”. Iar materialele difuzate de postul de televiziune Olt Tv nu au făcut altceva decât să semnaleze nereguli constatate şi de OIR POS DRU Alba. Acest caz face obiectul unui proces aflat pe rolul Tribunalului Olt. Ne cerem scuze telespectatorilor pentru calitatea imaginilor, însă directorul Marian Cristinel Cîrloganu a refuzat un dialog normal instituţie-presă.
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE