Consiliul Local Slatina s-a definitivat astăzi, prin constituirea comisiilor de specialitate. Legislativul este compus din șapte comisii, din care fac parte câte trei consilieri, proporțional de la cele trei partide care au obținut mandate prin votul cetățenilor din 5 iunie. Ședința extraordinară s-a desfășurat în prezența primarului Emil Moț.
La aproape două săptămâni de la depunerea jurământului de către noul primar al Slatinei, Emil Moț, și consilierii municipali, astăzi a avut loc constituirea comisiilor de specialitate. Ședința extraordinară a debutat cu depunerea jurământului de credință de către consilierul PNL Aurel Roșu, care a lipsit motivat la prima întrunire.
Propunerea lui Andrei Iordache de reducere a numărului de comisii la cinci, în loc de șapte, din care să facă parte câte cinci consilieri, în loc de trei, așa cum a propus președintele de ședință Mihaela Stana, nu a primit vot favorabil. Astfel, prin vot deschis, în urma propunerilor făcute de către fiecare grup politic, s-au ales comisiile de specialitate ale Consiliului Local Slatina, cu următoarea componență:
Comisia de buget-finanțe
Gigi-Ernes Vâlceleanu - PSD
Carol-Emil Kovacs - PSD
Andrei Iordache - PNL
Comisia pentru amenajarea teritoriului și urbanism
Claudiu Stăncioiu - PSD
Roșu Aurel - PNL
Cristian Bircea – ALDE
Comisia juridică și de disciplină
Eufrosina Brătoi – PSD
Paul Pavlovici – PSD
Ana Maria Ciaușu - PNL
Comisia pentru muncă și protecție socială
Vasile Călini – PSD
Mihai Cârloganu – PNL
Radu Ioniță – ALDE
Comisia pentru învățământ, sănătate, familie și protecția copilului
Renică Diaconescu – PSD
Aurelia Tănase – PSD
Victor Iacobescu – PNL
Comisia pentru protecția mediului, agricultură și turism
Mirel Berechet – PSD
Ion Vătrai – PSD
Viorel Rogojinaru – PNL
Comisia pentru activități socio-culturale, cultură și sport
Emil Popa – PSD
Sorin Țârcomnicu – PNL
Mihaela Stana – ALDE
Conform regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local Slatina, aprobat în iulie 2012, comisiile de specialitate au următoarele atribuții principale: analizează proiectele de hotărâri ale Consiliului Local; se pronunță asupra altor probleme trimise de Consiliul Local spre avizare; întocmesc avize asupra proiectelor de hotărâri și asupra problemelor analizate, pe care le prezintă Consiliului Local. Conform aceluiași regulament, ședințele comisiilor se desfășoară săptămânal, în zilele de marți, și sunt, de regulă, publice. Orice comisie poate hotârî, însă, ca unele ședințe sau dezbaterea unor puncte de pe ordinea de zi să se desfășoare cu ușile închise.