Cu angajați puțini, unii dintre ei în concedii medicale sau zile libere, Poliția Locală Slatina este ca și inexistentă. Aceste serviciu, aflat teoretic în slujba cetățenilor, agonizează pe timp de noapte cu două echipaje care, în loc să patruleze prin Slatina, păzeau azi-noapte două obiective. Acțiune inutilă și ineficientă, dacă este să ținem cont de toate circumstanțele.
Două echipaje cu câte doi oameni. Este tot ceea ce poate asigura Poliția Locală Slatina într-un municipiu reședință de județ cu 70.000 de locuitori. Poliția Locală este, teoretic, garantul ordinii și siguranței publice. Dar, iată că, la Slatina, lucrurile nu stau deloc așa.
Situațiile în care oamenii legii plătiți din bugetul public ar trebui să intervină se înmulțesc vara. Directorul Adrian Pop spune că în acest anotimp sunt în medie 25 pe noapte, iar pentru a face față, ar trebui să existe minimum șase echipaje. Dacă veți îndrăzni să solicitați intervenția Poliției Locale la telefonul 0249/954, vă veți confrunta cu una dintre femeile de la dispecerat, care vă supune unui adevărat interogatoriu în ceea ce privește identitatea dumneavoastră, în loc să rezolve situația, după ce primește informațiile minime necesare, adică numele și numărul de telefon. Ceea ce s-a întâmplat aseară este de domeniul absurdului. Singurele două echipaje de serviciu păzeau Unitatea Militară, de unde, oricum, se fură pe rupte, și… scena amplasată pe Esplanadă, deși aici există camere de supraveghere!
Echipajul sosit la fața locului a constatat că sesizarea se confirmă.
De ce este însă nevoie ca cetățeanul care face sesizarea să fie considerat din start un mincinos, iar apelul său ar fi doar pentru propria distracție? Cum poate verifica dispecerul dacă numele sau adresa sunt reale, iar apelul este de pe o cartelă preplătită? Este o situație care trebuie analizată și rezolvată, iar cei care lucrează în Poliția Locală, angajați pe bune și testați periodic, tot pe bune. Consiliul Local Slatina, cel care aprobă organigrama, este răspunzător în totalitate de acest lucru.