Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Proiect pentru sănătatea copiilor
26.09.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 267

Sunteți atent la ce poziție adoptă copilul dumneavoastră la calculator sau la greutatea ghiozdanului pe care îl poartă? V-ați uitat vreodată atent la forma coloanei vertebrale? Specialiști de la Universitatea din Craiova s-au aflat astăzi la Școala „George Poboran” din Slatina, pentru a examina elevii cu privire la eventuale afecțiuni ale coloanei vertebrale. Acțiunea se desfășoară în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Slatina. Aproape 90% dintre copiii examinați astăzi au fost găsiți cu probleme.


60 de elevi de la clasele 1-4 și 5-8 au fost examinați, astăzi, privind eventualele probleme ale coloanei vertebrale, de o echipă de specialiști de la Universitatea din Craiova.
Mai mici sau mai mari, elevii au spus că încearcă de fiecare dată să adopte o poziție corectă în bancă, iar uneori au grijă și la greutatea ghiozdanului.
Aproape toți copiii examinați au fost găsiți cu probleme. Rezultatele testării vor fi transmise părinților, cu recomandarea ca cei mici să înceapă ședințele de kinetoterapie.
Netratate la timp, afecțiunile coloanei pot duce la boli grave. Scolioza este una dintre cele mai frecvente boli la copii și adolescenți, iar România este țara cu cele mai multe cazuri grave și foarte grave din Europa. Depistarea precoce a scoliozei este foarte importantă, spun specialiștii. Tratată necorespunzător, aceasta poate afecta plămânii şi inima.
 

 

scoala george pobora slatina scolioza kinetoterapie coloana vertebrala
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE