Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Iulian Bărăscu, primar Poboru
24.10.2019
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 736

Bine ați venit în comuna Poboru. Este o localitate situată în nordul județului Olt, iar în cele șase sate din care este alcătuită, trăiesc aproape 2.000 de locuitori. De 11 ani, comuna este condusă de primarul Iulian Bărăscu, un oltean jovial, sincer și plin de energie. Are 56 de ani și o experiență de aproape 20 de ani în administrație.


Iulian Bărăscu își amintește cum era în Primărie atunci când a venit pentru prima oară, cum arăta comuna cu drumurile ei pietruite și în ce condiții grele trăiau oamenii de aici în acele vremuri triste când până și apa de băut era un lux.
Dacă problemele cu apa și drumurile au fost rezolvate în comuna Poboru, există în continuare dificultăți la capitolele canalizare și alimentare cu gaze.
Primarul Iulian Bărăscu acordă o mare importanță sănătății și educației. S-a investit masiv în aceste domenii la Poboru. Dispensarul a fost modernizat și oferă servicii medicale locuitorilor comunei, școala din satul Seaca a fost renovată, iar acum urmează să intre în reabilitare totală, cea din satul Cornățelu. În școala din Poboru, primarul este primit cu drag și bucurie de către copii și dascăli, deopotrivă.
Pentru locuitorii din comuna Poboru, credința în Dumnezeu este esențială, iar administrația locală s-a îngrijit ca și lăcașurile de cult să fie menținute într-o stare cât mai bună. Există în satul Cornățelu o superbă biserică din lemn, iar la Seaca, din anul 1516 se află mânăstirea Mușetești, fiind cea mai veche din județul Olt.
Divertismentul ocupă un loc important pentru administrația comunei Poboru. Petrecerea timpului liber într-un mod plăcut, distracția și activitățile sportive și artistice sunt în atenția primarului localității. S-a investit astfel în amenajarea unui teren sintetic de sport, cu nocturnă și a unei scene solide, dar și în renovarea Căminului Cultural.
De 19 ani la Poboru, în luna august are loc Sărbătoarea Comunei, un eveniment la care participă toți fiii și fiicele satului și la care artiști renumiți sunt invitați să cânte. Pentru primarul Iulian Bărăscu, cea mai mare bucurie este atunci când pe scenă evoluează Ansamblul de dansuri și cântece populare „Zestrea Poboranilor”, înființat de el. Deși sunt începători, tinerii din Poboru au cucerit un premiu la un festival internațional de folclor care a avut loc ân localitatea Cumpăna, din județul Constanța.
Priceput la administrație, dar și sufletist, primarul oltean a reușit să îmbine aceste două calități atât de bine, încât a reușit să câștige încrederea și simpatia locuitorilor din Poboru.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020