Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus
28.10.2019
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 856

Osica de Sus este o localitate situată în centrul județului Olt, iar în cele șase sate din care este alcătuită, trăiesc peste 5.000 de locuitori. De trei ani, comuna este condusă de un fiu al satului, tânăr și ambițios, un om consecvent și de cuvânt. Haideți să facem cunoștință cu Gheorghe Manicea, edilul localității Osica de Sus.


În 2016, când a venit la primărie, erau începute o serie de investiții în comună. Le-a continuat, și pas cu pas, majoritatea dintre ele au fost finalizate. Un proiect mare pe PNDL 2, extrem de important pentru comunitate a fost asfaltarea a 6,5 km în zona în care s-a realizat canalizarea, dar și șanțuri și podețe. Cu bani de la bugetul local au fost făcute șanțuri pe o lungime de 5 km în zonele în care deja exista asfalt. În acest moment sunt în derulare procedurile de licitație pentru amenajarea de trotuare pe o parte a drumulului național care străbate comuna, dar și în zona liceului din localitate. Și pentru că traficul rutier este foarte intens în comună, la solicitarea cetățenilor, administrația locală a montat 30 de limitatoare de viteză în zonele aglomerate. Și tot pentru siguranță, a fost instalat un sistem de supraveghere video de ultimă generație.
Educația este foarte importantă pentru administrația comunei Osica de Sus. Există aici și un liceu, foarte căutat și apreciat de tinerii din zonele limitrofe, iar faptul că 80%dintre absolvenți au reușit să promoveze examenul de bacalaureat, dovedește că și la țară se învață carte.
Pasionat de sport, primarul Gheorghe Manicea s-a implicat activ în susținerea acestui domeniu.
Cultura are un loc de cinste în comuna Osica de Sus. Ansamblul Plaiurile Oltețului duce faima acestor locuri cu succes în concursuri și festivaluri internaționale. Talentul tinerilor osiceni le-a adus anul trecut trofeul Festivalului Călușul Românesc.
Investițiile vor continua în comuna Osica de Sus, spune Gheorghe Manicea, chiar dacă misiunea sa ca primar se încheie în 2020.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020