Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus
28.10.2019
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 532

Osica de Sus este o localitate situată în centrul județului Olt, iar în cele șase sate din care este alcătuită, trăiesc peste 5.000 de locuitori. De trei ani, comuna este condusă de un fiu al satului, tânăr și ambițios, un om consecvent și de cuvânt. Haideți să facem cunoștință cu Gheorghe Manicea, edilul localității Osica de Sus.


În 2016, când a venit la primărie, erau începute o serie de investiții în comună. Le-a continuat, și pas cu pas, majoritatea dintre ele au fost finalizate. Un proiect mare pe PNDL 2, extrem de important pentru comunitate a fost asfaltarea a 6,5 km în zona în care s-a realizat canalizarea, dar și șanțuri și podețe. Cu bani de la bugetul local au fost făcute șanțuri pe o lungime de 5 km în zonele în care deja exista asfalt. În acest moment sunt în derulare procedurile de licitație pentru amenajarea de trotuare pe o parte a drumulului național care străbate comuna, dar și în zona liceului din localitate. Și pentru că traficul rutier este foarte intens în comună, la solicitarea cetățenilor, administrația locală a montat 30 de limitatoare de viteză în zonele aglomerate. Și tot pentru siguranță, a fost instalat un sistem de supraveghere video de ultimă generație.
Educația este foarte importantă pentru administrația comunei Osica de Sus. Există aici și un liceu, foarte căutat și apreciat de tinerii din zonele limitrofe, iar faptul că 80%dintre absolvenți au reușit să promoveze examenul de bacalaureat, dovedește că și la țară se învață carte.
Pasionat de sport, primarul Gheorghe Manicea s-a implicat activ în susținerea acestui domeniu.
Cultura are un loc de cinste în comuna Osica de Sus. Ansamblul Plaiurile Oltețului duce faima acestor locuri cu succes în concursuri și festivaluri internaționale. Talentul tinerilor osiceni le-a adus anul trecut trofeul Festivalului Călușul Românesc.
Investițiile vor continua în comuna Osica de Sus, spune Gheorghe Manicea, chiar dacă misiunea sa ca primar se încheie în 2020.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020