Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Politehnica București, mai aproape de Slatina
30.04.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 54

Înființarea unei sucursale a Politehnicii București la Slatina va deveni realitate. Reprezentanții universității au avut, astăzi, o nouă întâlnire cu edilul municipiului, Emil Moț, dar și cu președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, pentru a da startul oficial al procedurilor de acreditare a viitoarelor specializări din oferta educațională a Politehnicii.


Politehnica București este cea mai veche și prestigioasă facultate de profil tehnic din România, având, anual, o rată de înscriere de 10% din numărul total de absolvenți înscriși la o formă de învățământ superior. Astăzi, rectorul universității, Mihnea Cosoiu, alături de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, de primarul Slatinei, Emil Moț, dar și de inspectorul școlar general, Adrian Bărbulete, au dat startul oficial al procedurilor de înființare a unei filiale a Universității Naționale de Științe și Tehnologie – Politehnica București la Slatina, în spațiile ce aparțin fostului Liceu Agricol.
Deschiderea oficială a Universității Naționale de Științe și Tehnologie - Politehnica București, filiala Slatina va avea loc în toamna anului 2025 și va avea în oferta educațională atât profiluri tehnice și tehnologice, cât și teoretice. Mai mult decât atât, noua universitate din Slatina are în plan și înființarea unei școli postliceale tehnice, ajutând, în acest fel, toate companiile de pe platforma industrială a Slatinei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024