Doi elevi ai Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian” au dovedit că pot fi bucătari profesioniști. Indiferent de preparatul pe care îl au de făcut, tinerii reușesc să transforme gastronomia în artă, iar preparatele lor pot fi comparate cu cele ale unor chefi bucătari cu experiență. Dovada este calificarea lor la faza națională a uneia dintre cele mai importante competiții de gastronomie sustenabilă.
Gastronomia sustenabilă este un proiect pilot al unei organizații mondiale la care Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” a devenit partener. Scopul este acela de a-i învăța pe viitorii bucătari despre tehnicile moderne de gătit, despre fine-dining, dar și despre importanța prevenirii risipei alimentare.
Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” este singura unitate de învățământ din sud-vestul țării care a implementat această idee a gastronomiei sustenabile. Profesorii de aici speră ca, în viitorul apropiat, Slatina să înființeze un Centru de Excelență pentru bucătari, devenind o premieră națională în rândul liceelor cu profil tehnic și tehnologic.