Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Dispute pentru ridicarea mașinilor
21.12.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1251

S-au încins spiritele astăzi, în ședința Consiliului Local Slatina, atunci când a fost supus spre aprobare regulamentul de ridicare a mașinilor care staționează ilegal. Fără să vină cu vreun amendament clar legat de acest demers, consilierii locali ai PNL au refuzat să îl aprobe. Totuși, proiectul a primit undă verde pentru a fi aplicat, primind votul majorității consilierilor.


După o perioadă de 45 de zile în care a putut fi analizat și s-au putut aduce propuneri de modificare, regulamentul privind ridicarea mașinilor staționate neregulamentar a fost supus astăzi aprobării Consiliului Local. Documentul, cu toate detaliile activităților de ridicare, transport, depozitare și restituire a mașinilor, a stârnit dispute în rândul consilierilor locali. Ștefan Văduva, consilier din partea PNL a propus amânarea aprobării acestui proiect. Și-ar dori să fie elaborată o procedură în plus, care să definească mai clar staționarea. Secretarul primăriei, Mihai Idita, a explicat că proiectul de hotărâre cuprinde deja toate aceste detalii.

Aceeași explicație a venit și din partea consilierului local al ALDE Cristian Bircea. Hotărârea de Guvern 195/2002 reglementează destul de clar staționarea și modul în care va fi ea constatată de oamenii legii.

Cu toate că au contestat aplicarea regulamentului de ridicare a mașinilor, consilierii locali ai PNL nu au depus niciun amendament.
Un amendament a venit din partea viceprimarului Claudiu Stăncioiu, care a propus un tarif unic de ridicarea a mașinilor, același pentru persoane fizice și juridice.
Dincolo de aceste discuții și controverse, regulamentul de ridicare a mașinilor care staționează neregulamentar a fost aprobat de majoritatea consilierilor.

Potrivit regulamentului aprobat astăzi, vor fi ridicate mașinile care staționează în locuri interzise mai mult de cinci minute. Polițiștii vor fi cei care vor constata durata staționării, iar angajații Direcției de Administrare a Străzilor și Iluminatului Public se vor ocupa de ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea autovehiculelor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024