Primul caz de sinucidere la Slatina a avut loc pe 14 noiembrie. Un bărbat de 50 de ani a fost găsit spânurat într-o locuință de pe strada Toamnei, în care stătea cu chirie.
Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi anunțat familia că va recurge la gestul extrem. Se pare că acesta s-ar fi aflat în depresie, după despărțirea de soția sa.
Apoi, pe 26 noiembrie, o femeie de 64 de ani, din Slatina, a fost găsită spânzurată în apartamentul său de pe strada Cuza Vodă din oraș. Locuia singură, cei doi copii fiind plecați la muncă în străinătate. Nepotul femeii a fost cel care a alertat Poliția, după ce aceasta nu a mai răspuns la telefon.
Iar pe 28 noiembrie, un tânăr militar a fost găsit spânzurat într-o locuință din comuna Osica de Sus. Potrivit anchetatorilor, tânărul intrase într-o depresie, tot după despărțirea de soția sa.
Psihologoii atrag atenția asupra faptului că în apropierea sărbătorilor crește numărul acestor cazuri.
Orice problemă are soluții, spun psihologii, iar sinuciderea, în niciun caz nu reprezintă o soluție. Ba, din contră, este cel mai mare gest de egoism.
Depresia este o afecțiune complexă, care afectează gândurile, emoțiile și comportamentul unei persoane, iar un specialist în sănătate mintală poate oferi sprijinul necesar. Astfel că o persoană aflată în depresie trebuie să ceară ajutorul unui psiholog sau psihiatru și astfel va reuși să depășească situațiile dificile prin care trece. Iar recunoașterea faptului că există o problemă și că este nevoie de ajutor reprezintă un act de curaj, dar și drumul către vindecare.