Îngrijirea la domiciliu a vârstnicilor care locuiesc singuri poate fi realizată fără un efort prea mare, de către primării. În Olt, aceste servicii sociale sunt inexistente, în ciuda faptului că Ministerul Muncii a recomandat autorităților locale să deruleze astfel de programe.
În loc să fie duși într-un centru rezidențial pentru persoane vârstnice, care funcționează cu cheltuieli mari și proceduri complexe de autorizare, bătrânii singuri pot fi ajutați la domiciliu, de specialiștii în servicii sociale .
Reprezentanții vârstnicilor spun că, pentru mulți dintre cei care locuiesc singuri, o vorbă bună și o informație sosită la timp din partea autorităților ar fi suficiente.
Condiția esențială este ca administrațiile locale să fie acreditate ca furnizori de servicii sociale, iar asta presupune în primul rând angajarea unui asistent social cu studii în domeniu.
Serviciile sociale la domiciliu pot presupune ajutor la cumpărături, la deplasare, la prepararea hranei sau implicarea vârstnicilor în activități sociale și oferirea de informații. Prefectul Silviu Neacșu a cerut o mai mare implicare a factorilor responsabili în acordarea acestor servicii pentru bătrânii singuri.