Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CAS Olt│Bani pentru îngrijiri medicale la domiciliu
29.06.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 223

Anul acesta, Casa de Asigurări de Sănătate Olt a încheiat contracte cu cinci furnizori pentru îngrijiri medicale la domiciliu. Bugetul acordat instituției oltene pentru acordarea de astfel de servicii este de aproximativ 750 de mii lei.


 Serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu se acordă pe bază de recomandare de la medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv de către medicii de familie și cei de specialitate din spitale la externarea asiguraților sau a medicilor aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate. Persoanele asigurate care suferă de afecțiuni acute sau cronice și au o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri au dreptul la îngrijiri medicale la domiciliu.
”Durata pentru care un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu se stabilește de medicul care a făcut recomandarea, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri/în ultimele 11 luni în mai multe etape (episoade de îngrijire). Un episod de îngrijire este de maxim 15 zile de îngrijiri, respectiv maximum 30 de zile pentru situațiile justificate medical de către medicul care face recomandarea.
Pentru acordarea serviciilor de îngrijiri medicale la domicilu, C.A.S. Olt a încheiat contracte cu 5 furnizori.
Bugetul alocat Casei de Asigurări de Sănătate Olt pentru acordarea de servicii de îngrijiri medicale la domicilu pentru anul 2022 este de 748.000 lei.” se arată în comunicatul emis de CAS Olt.
De la începutul anului, în Olt, au beneficiat de servicii de îngrijiri medicale la domicilu 218 asigurați.
Cele mai solicitate servicii au fost: aplicarea de plosca, bazinet, condom urinar, mijloc ajutator pentru absorbția urinei, măsurarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor, efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor vasculare ale membrelor inferioare/escarelor de decubit, efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor pulmonare: posturi drenaj bronșic, tapotaj și îngrijirea escarelor multiple.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE