Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Accidentul vascular, la vârste tinere
21.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 91

Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni neurologice în zilele noastre. Din păcate, această afecţiune se remarcă în rândul din ce în ce mai multor persoane tinere, care au un stil de viaţă haotic şi asupra cărora stresul îşi pune amprenta.




Dacă în trecut vârsta medie de apariţie a accidentelor vasculare era de peste 70 de ani, în prezent, aceasta a scăzut la 50 de ani. România este pe primele locuri în ceea ce priveşte mortalitatea prin accident vascular cerebral. Astfel, renunţarea la fumat, limitarea consumului de alcool, regimul alimentar bogat în fructe şi legume, păstrarea în limite normale a greutăţii corporale, precum şi mişcarea zilnică sunt principalele căi prin care putem reduce semnificativ riscul de atac cerebral.

În ultima perioadă, numărul cazurilor de accidente vasculare cerebrale a crescut semnificativ la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Accidentul vascular apare în momentul în care un vas care furnizează creierului sânge se sparge sau este blocat de un cheag. Astfel, în doar câteva minute, celulele nervoase din acea zonă au de suferit şi pot muri în câteva ore.

Redactor: Raluca Brabete
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE