Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cătălin Grecu|Stabilizarea prețurilor la alimente
15.04.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 145

Produsele alimentare românești au început să fie din ce în ce mai competitive pe piața economică națională. Tot mai multe alimente au fost adăugate în lista produselor cu adaos limitat, ceea ce a dus la o ușoară scădere a prețurilor, cu mult sub rata generală a inflației. Deputatul Cătălin Grecu, unul dintre susținătorii acestor inițiative legislative, spune că scopul acestor măsuri este acela de a oferi acces la hrană mai ieftină și mai sănătoasă pentru români.


Conform Institutului Național de Statistică, prețurile alimentelor au înregistrat o ușoară scădere, cu o inflație de 4,5 mult sub rata generală a inflației și în scădere față de luna ianuarie. Alimentele de bază cu adaos limitat au înregistrat scăderi semnificative, confirmând eficacitatea măsurii introduse de social-democrați. Potrivit deputatului PSD Cătălin Grecu, aceste rezultate susțin extinderea și îmbunătățirea măsurii pentru a promova și a face mai competitive produsele alimentare românești, oferind acces la hrană mai ieftină și mai sănătoasă pentru români.
„ În ianuarie 2024, unele produse alimentare cu adaos limitat au înregistrat reduceri semnificative de preț în comparație cu perioada anterioară introducerii măsurii PSD:
- Făină: -31,2%
- Mălai: -26,3%
- Ulei: -17,4%
- Unt: -9,12%
- Zahăr: -7,83% ”
Deputatul oltean a mai adăugat că aceste date mai indică o concluzie importantă: specula a fost oprită, iar prețurile la alimentele de bază s-au stabilizat.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE