Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Parlamentarii olteni au atacat Legea ANI
05.03.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 170

Parlamentarii social-democrați din Olt, Siminica Mirea, Cătălin Grecu, Marius Iancu și Emil Albotă, s-au alăturat unui demers de atacare a Legii ANI, susținând că zeci de mii de angajați plătiți din buget depun cereri pentru a-și ascunde veniturile. În acest fel, nu va mai fi permisă anonimizarea acestora pentru niciuna dintre categoriile menționate în Legea ANI privind declararea averilor și intereselor.


În primele 10 luni ale anului 2022, Agenția Națională de Integritate (ANI) a primit 71.870 de cereri de anonimizare a veniturilor. O cerere uriașă, care a ridicat, de-a lungul timpului, multe semne de întrebare. Pentru a combate acest lucru, senatorul Siminica Mirea și deputații Cătălin Grecu, Marius Iancu și Emil Albotă au propus un proiect de lege prin care toate categoriile de angajați din instituțiile și companiile statului vor fi obligați să își declare veniturile în integralitate. Legea vizează, în acest fel, transparența veniturilor obținute de persoanele cu funcții publice sau contractuale în instituții publice, autorități sau companii naționale la care statul este acționar majoritar.
„Acest demers este considerat necesar pentru a asigura o transparență mai mare și pentru a satisface cerințele societății civile. De asemenea, proiectul de lege anulează orice dispoziții contrare, chiar dacă acestea sunt incluse în legi speciale.”
Printre cei care pot cere anonimizarea veniturilor se numără angajații instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale: MApN, MAI, SRI, SIE și SPP, precum și cei din companiile deținute de statul român.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE