Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Florin Barbu│PNRR trebuie negociat
09.06.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 112

Domeniile de irigații și de agricultură au nevoie de investiții masive pentru a se dezvolta, iar Planul Național de Redresare și Reziliență nu prevede aceste lucruri. De aceea, președintele Camerei de Agricultură, Florin Barbu, trage un semnal de alarmă asupra urgentării PNRR și a implicării specialiștilor în aceste sectoare.


 Sectorul de irigații din județul Olt a fost pus la încercare în ultimii ani. România a pierdut miliarde de euro, bani care ar fi trebuit să fie investiți pentru continuarea modernizării acestui sector. Fără un PNRR care să ajute domeniile de irigații și de agricultură, România nu își poate exploata potențialul maxim din aceste sectoare. Președintele Comisiei pentru Agricultură, Florin Barbu, a tras un semnal de alarmă asupra urgentării renegocierii Planului Național de Redresare și Reziliență.
„Trag un semnal de alarmă asupra urgentării renegocierii PNRR și implicarea specialiștilor din domeniile irigații și agricultură, în discuțiile care se poartă la Bruxelles. Avem ocazia unică de a aduce bani pentru dezvoltarea sistemului de irigații și implicit a agriculturii, de a pune România pe primul loc în Uniunea Europeană, acolo unde poate să ajungă. Asta numai dacă ascultăm și îi lăsăm să fie ascultați pe specialiști, pe fermieri, pe reprezentanții Organizațiilor de Udători din România. Potențialul imens al agriculturii românești nu poate fi contestat de niciun oficial european.”
Deputatul oltean a dat asigurări că dezvoltarea sistemului național de irigații și investițiile în acest sector vor fi o prioritate pentru social-democrați.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Pădurea Strehareți prinde viață

Pădurea Strehareți de la marginea Slatinei prinde viață. Întreaga zonă se află într-un amplu proces de modernizare, în urma unui proiect demarat de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei municipiului Slatina. Muncitorii lucrează acum la asfaltarea străzilor, după care vor fi amenajate piste de biciclete și alergare. În scurt timp, slătinenii vor avea încă un loc perfect de recreere și plimbare în natură, dar și pentru sport, în cazul celor care iubesc mișcarea.
20 Iun 2022