În urmă cu câteva zile, o tragedie s-a produs în județul Argeș, unde o tânără de 15 ani a murit într-un tragic accident petrecut în apropierea casei sale, în timp ce se afla pe o trotinetă electrică împreună cu un băiat de 16 ani. Din motive încă neclare, trotineta s-a răsturnat și i-a aruncat într-un șanț de pe marginea drumului. Impactul i-a fost fatal fetei, în timp ce băiatul a fost rănit, dar a scăpat cu viață. Se pare că viteza prea mare a dus la această nenorocire.
Trotinetele electrice sunt tot mai prezente și la Slatina. Foarte mulți copii, tineri și chiar adulți conduc astfel de vehicule, fie pentru a se plimba, fie le folosesc ca și mijloc de transport. Și la Slatina au existat incidente din cauza trotinetelor electrice. La Spitalul Județean de Urgență au ajuns mai mulți tineri cu răni, în urma accidentărilor.
Din păcate, și în județul Olt s-a petrecut un caz asemănător cu cel din Argeș. Chiar în Sâmbăta Mare, în comuna Mărunței, un băiat de 12 ani a căzut de pe trotinetă, rănindu-se grav la cap.
Pentru că starea băiatului era una critică, a fost nevoie de intervenția elicopterului Smurd, pentru a fi transferat la București. Preluarea copilului s-a făcut cu întârziere, din cauza faptului că porțile de acces ale stadionului 1 Mai, acolo unde aștepta elicopterul, erau închise cu lacătul. În disperarea de a-și salva copilul, părinții au spart lacătul pentru a ajunge cât mai repede la echipajul salvator.
Potrivit medicilor, starea de sănătate a copilului este stabilă, cu evoluție favorabilă.
Unii slătineni consideră că aceste vehicule sunt foarte periculoase, din cauza vitezei cu care sunt conduse.
Doi tineri din Slatina care se plimbă cu trotineta electrică spun că, atât timp cât mergi cu viteză redusă, aceasta nu este periculoasă. Însă dacă te aventurezi, mai ales că pista de biciclete nu este întotdeauna liberă, atunci pericolul este cu adevărat mare.
Poliția spune că trotinetele electrice trebuie conduse după reguli clare, atât pentru siguranța conducătorilor acestor vehicule, cât și pentru pietoni și ceilalți participanți la trafic.
De asemenea, trebuie purtată casca de protecție, mai spun reprezentanții IPJ Olt.
Elementele de iluminare în echiparea trotinetei sunt foarte importante, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public. Iar dacă ați consumat băuturi alcoolice, nu circulați cu bicicleta sau cu trotineta, pentru că vă puneți în pericol viața și riscați să primiți amendă. Nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor sau a trotinetelor electrice constituie contravenție și se sancționează cu până la 8 puncte amendă, echivalentul sumei de 1.616 lei.