Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│77 de incendii de la începutul anului
15.04.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 140

77 de incendii de la începutul anului. Este bilanțul pompierilor olteni, care spun că numărul incendiilor este în creștere, deși vara, când este perioada de vârf, nici nu a început. Cele mai multe dintre incendii au avut cauza probabilă instalațiile electrice defecte sau cu improvizații, coșurile de fum defecte sau neizolate corespunzător și focul deschis în spații închise.


Conform datelor centralizate de Centrul Operațional Județean, de la începutul anului 2024 până în prezent, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt au intervenit la 77 de incendii produse la gospodarii, anexe și bunuri ale populației. Din păcate, în câteva cazuri, aceste incendii s-au trasnsformat în tragedii.
Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, pompierii spun că trebuie utilizate aparatele și cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii. O altă problemă ce trebuie evitată este suprasolicitarea instalației electrice.
De asemenea, coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale acoperişului. Nu este bine să punem lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor și, mai ales, în nicio situație, să nu adormim cu ele aprinse, pentru că multe incendii s-au produs din această cauză.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE