Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olteni verificați de poliție prin eDAC
01.04.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 255

Acțiuni ample ale Poliției Olt, în acest sfârșit de săptămână. Oamenii legii au acționat cu numeroase efective pentru prevenirea accidentelor și a infracțiunilor în trafic. Au fost făcute și verificări în aplicația eDAC, cu ajutorul căreia pot interoga, rapid și eficient, atât bazele de date ale autorităților romane, cât și pe cele ce țin de Spațiul Schengen.


În ultimele 48 de ore, polițiștii olteni au desfășurat controale pe drumurile din județ. Au fost vizați șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, dar și vitezomanii.
Polițiștii au aplicat 385 de sancțiuni, în valoare de peste 160.000 de lei.
Au fost reținute 61 de permise de conducere, dintre acestea 36 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 10 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 15 pentru alte abateri la regimul rutier.
În orașul Balș, un șofer a fost prins beat la volan.
De asemenea, în contextul aderării României la Spațiul Schengen, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Aplicația funcționează și în județul Olt.
Noua aplicație le este de ajutor polițiștilor olteni pentru identificarea persoanelor urmărite, față de care s-au dispus măsuri preventive, a persoanelor dispărute, în cazul depistării unui autovehicul furat, precum și în alte situații polițiștii aplicând imediat măsurile legale, în funcție de specificul fiecărui caz în parte.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE