Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Polițiștii olteni, acțiuni împotriva hărțuirii pe internet
23.05.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 326

Polițiștii olteni au desfășurat o amplă acțiune pentru siguranța tinerilor în mediul online. Peste 100 de elevi și cadre didactice din județ au luat parte la activitățile de informare. Oamenii legii i-au învățat pe elevi să-și selecteze cu atenție imaginile pe care le postează pe internet și să-și anunțe imediat părinții, dacă devin victime, în orice fel de situație.


 Mediul online poate deveni o adevărată problemă pentru mulți tineri, dacă nu sunt atenți la ceea ce postează și cu cine intră în vorbă pe internet. Astfel, pentru o preveni hărțuirea digitală, polițiștii olteni au demarat o amplă acțiune de informare în rândul elevilor din Piatra Olt.
La acțiunile de informare au participat 100 de elevi și mai multe cadre didactice. Principalele categorii de riscuri la care pot fi expuși tinerii în mediul online sunt: infectarea sistemelor cu programe de tip malware (viruși), furtul de identitate, cyberbullying și pornografia infantilă. Pentru a preveni acest gen de fapte, activitățile polițiștilor au constat în promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei, fiind oferite copiilor recomandări generale care privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet și anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri.
De asemenea, pentru o navigare cât mai sigură pe internet, polițiștii recomandă să păstrați secretă parola de e-mail și nu o dezvăluiți nici măcar prietenilor! Dacă bănuiți că parola v-a fost descoperită, schimbați-o imediat! În acest fel nimeni nu vă poate citi mesajele personale și nu vă poate folosi contul pentru a trimite e-mail-uri care par din partea dumneavoastră. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE