Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Documente și facturi fictive găsite la perchezițiile de la Potcoava
23.05.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 181

Zeci de documente și facturi fictive au fost găsite la perchezițiile desfășurate, ieri dimineață, de polițiștii de la Serviciul Economic din cadrul IPJ Olt. Aceștia au descins la Potcoava și Slatina, la sediile unor societăți acuzate de evaziune fiscală în formă continuată. Șase persoane au fost duse la audieri.


 28 de percheziții au avut loc, ieri, în județul Olt și în alte județe din țară, într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuată. În Olt, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au descins la nouă adrese din Potcoava și la alte două din Slatina, unde își au sediul opt societăți comerciale.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 1 februarie 2014 - 31 decembrie 2019, reprezentanții acestor firme au înregistrat în evidențele contabile cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, pentru a crea o aparență de legalitate a livrărilor serviciilor acestor societăți către 60 de unități administrativ-teritoriale. Mai exact, le-au vândut primăriilor obiecte de mobilier urban. Achizițiile au fost făcute legal, spun anchetatorii, numai că membrii rețelei întocmeau facturi fictive pentru a se înregistra cu un profit mult mai mic decât cel real, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului. În acest mod, membrii rețelei au cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 6.200.000 de lei. La perchezițiile desfășurate, ieri, polițiștii au găsit zeci de documente și facturi fictive, pe care le-au ridicat.
Cei șase suspecți duși la audieri, printre care și persoane de etnie romă, femei, dar și bărbați, sunt din orașul Potcoava. Toți sunt administratori ai societăților respective.
Potrivit procurorilor, pentru fapta lor riscă până la opt ani de închisoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE