Adrian Chesnoiu a fost speaker la Digital Innovation Summit Bucharest, eveniment ce se desfășoară zilele acestea. În intervenția sa, Chesnoiu a subliniat importanța orientării politicii publice în domeniul agricol către provocările viitorului.
„De la aderarea în UE, în anul 2007, segmentul agricol a intrat în competiție europeană, trebuind să respecte reglementările și regulamentele aplicabile statelor membre.
Am militat și militez în continuare pentru asigurarea competitivității precum și a regulilor de competiție egală între actorii pieței comune europene dar, în același timp, consider că singura soluție pe termen lung, pentru o agricultură emergentă, sustenabilă și rezilientă este aceea de a se ține cont de specificitatea agriculturii din fiecare stat membru.
Structura agriculturii românești este una de tip piramidal cu 3 niveluri: la bază agricultura de subzistență, la nivelul intermediar fermele care au o medie a suprafețelor între 10-100 ha și nivelul de top unde sunt aproximativ 5000 de companii care produc 70% din cantitatea totală de cereale, pe numai 30% din suprafața arabilă a țării!” a scris pe Facebook, deputatul de Olt, Adrian Chesnoiu.