Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
DSVSA Olt│Sfaturi importante pentru sărbători
07.12.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 244

În preajma Sărbătorilor de Iarnă când crește semnificativ consumul de carne de porc, DSVSA Olt vine cu o serie de sfaturi pentru a evita eventualele neplăceri. Consumatorii trebuie să fie atenți de unde cumpără produsele, iar cei care țin tradiția de a sacrifica porcul de Crăciun trebuie să efectueze examenul trichineloscopic, pentru a nu risca să se îmbolnăvească.


 Aproximativ două săptămâni au mai rămas până la Crăciun, iar mulți dintre olteni au început să se pregătească pentru ca pe masa de sărbătoare să fie bucate gustoase și sănătoase. În multe gospodării a început sacrificarea porcilor, iar înainte de a consuma din bucatele tradiționale, oamenii sunt sfătuiți să țină cont de mai multe aspecte pentru a nu risca să se îmbolnăvească.
La nivelul județului, șase centre sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în care se poate efectua examenul trichineloscopic sunt deschise zilnic, în această perioadă.
Iată care sunt cele șase centre în care se poate efectua examenul pentru trichineloză:
-CSVSAO SLATINA - în incinta Pieţei Agroalimentare Zahana şi Pieţei Agroalimentare Frații Buzești;
-CSVSAO Balș - în incinta Pieţei Agroalimentare;
-CSVSAO Caracal - vis-a-vis de Piaţa Agroalimentară;
-CSVSAO Corabia;
-CSVSAO Drăgănești Olt.
Examenul trichineloscopic costă 25 lei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024