Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Când se primesc ajutoarele de încălzire?
22.10.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 222

Oltenii care au venituri mici și vor să beneficieze de un ajutor de încălzire sunt așteptați să depună o cerere la sediile direcțiilor de asistență socială ale primăriilor de care aparțin. Potrivit noului act normativ, începând din acest an se va acorda și un supliment pentru energie. Plafonul maxim de acordare a ajutorului de încălzire este de 1.386 lei pe membru de familie sau 2.053 pentru persoanele singure.


 Campania de acordare a ajutoarelor de încălzire va începe odată cu startul sezonului rece, adică 1 noiembrie. Beneficiarii eligibili sunt persoanele cu venituri mici care folosesc o sursă de încălzire bazată pe lemne, gaze, electricitate sau combustibil petrolier. Potrivit comunicatului de presă al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Olt:
„Ajutorul pentru încălzirea locuinței pe perioada sezonului rece, se adresează familiei sau persoanei singure care nu are alte proprietăți sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere, și care obține un venit mediu net lunar de până la 1386 lei/persoană în cazul familiei și până la 2053 lei, în cazul persoanei singure. Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.”
Potrivit datelor AJPIS Olt, în perioada sezonului rece noiembrie 2020 - 31 martie 2021, au fost acordate peste 3.000 de ajutoare de încălzire, adică echivalentul a 829.709 lei.
Reprezentanții instituției reamintesc oamenilor că numai cei care depun cereri în prima parte a lunii primesc ajutoarele de încălzire pentru luna în curs. Pentru cererile înregistrate în a doua parte a lunii, ajutoarele vin în luna următoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Primăria Slatina│Cadouri de Moș Nicolae, pentru copii

Ca în fiecare an, Primăria municipiului Slatina continuă tradiția de sărbători și, împreună cu Moș Nicolae, aduce cadouri copiilor de la creșele și grădinițele din oraș. Micuții au primit pachete cu daruri dulci, iar, ca răsplată, au pregătit diferite activități, în spiritul sărbătorilor ce urmează. La Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” din Slatina, bucuria micuților a fost fără margini, astăzi, când au văzut cadourile de la Moșul.
03 Dec 2021