Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cu ochii pe munca „la negru”
20.10.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 181

46 de muncitori la negru au fost descoperiți de ITM Olt, de la începutul anului. Numărul lor este în scădere față de anii trecuți, spun reprezentanții instituției. Iar motivele ar fi: amenzile uriașe, dar și faptul că oamenii nu mai acceptă să lucreze fără contract. Amenda pentru munca la negru este 20.000 de lei de persoană, aceasta fiind cea mai mare sancțiune aplicată de instituțiile statului din România.


 Unul dintre obiectivele Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt este acela de a stopa fenomenul numit „munca la negru”, o practică des întâlnită în rândul angajatorilor români. Cu toate că amenda este de 20.000 lei pentru fiecare persoană care muncește ilegal, inspectorii de muncă descoperă tot timpul astfel de situații. Sute de controale și amenzi uriașe au fost aplicate de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, de la începutul anului și până în prezent, pentru munca fără forme legale.
Potrivit reprezentatului ITM Olt, în ultimul timp, numărul angajaților la negru a scăzut pe raza județului. Dacă anul trecut au fost identificați peste 80 de muncitori fără contract de muncă, anul acesta numărul lor aproape s-a înjumătățit.
Controalele privind munca la negru vor continua și în lunile următoare. Sunt vizați angajatorii care recidivează, pentru că la ei este înregistrat cel mai mare număr de muncitori fără forme legale.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Primăria Slatina│Cadouri de Moș Nicolae, pentru copii

Ca în fiecare an, Primăria municipiului Slatina continuă tradiția de sărbători și, împreună cu Moș Nicolae, aduce cadouri copiilor de la creșele și grădinițele din oraș. Micuții au primit pachete cu daruri dulci, iar, ca răsplată, au pregătit diferite activități, în spiritul sărbătorilor ce urmează. La Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” din Slatina, bucuria micuților a fost fără margini, astăzi, când au văzut cadourile de la Moșul.
03 Dec 2021