Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Florin Barbu│„Pensionarii trebuie respectați”
07.04.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 305

Noua Lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 septembrie 2021 și prevede mai multe recalculări care ar urma să se efectueze până la data respectivă. În acest sens, deputatul de Olt Florin Barbu, a declarat faptul că noul act normativ este o variantă de avarie, nicidecum o soluție pe termen lung.


 Chiar dacă legea privind majorarea punctului de pensie cu 40% a fost adoptată de Guvernul PSD, liberalii aflați astăzi la guvernare nu au găsit o strategie bună de gestionare a bugetului, prin care să se asigure această creștere. Ce-i drept, pensia a crescut, însă cu doar 14%. Deputatul PSD de Olt, Florin Barbu, recalcularea punctului de pensie este doar o măsură de avarie, nu și o soluție viabilă pe termen lung.
„Recalcularea este o soluție, iar o altă soluție era Legea Pensiilor inițiată și votată de PSD în Parlament, atunci când am fost la Guvernare care prevedea creșterea periodică a punctului de pensie. Anul acesta ar fi trebuit mărit cu 40%, dar, din păcate, Guvernul PNL-USR nu se gândește la pensionari în aceste vremuri grele, când prețurile la medicamente și alimente au sărit în aer.”
Potrivit actului normativ în vigoare, dacă după recalculare rezultă o pensie mai mică decât cea din prezent, se va păstra cel mai avantajos cuantum. Totuși, indiferent de valoare, pensia recalculată nu va putea fi mai mică decât nivelul pensiei minime.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE