Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│4 focare de pestă porcină
15.01.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 4878

Doar patru focare de pestă porcină mai sunt active în acest moment în Olt. Potrivit reprezentanților DSVSA, în această săptămână alte două au fost stinse, iar oamenii își pot repopula exploatațiile.


Începutul de an vine cu vești bune pentru crescătorii de porci. Boala care anul trecut a ucis mii de suine în Olt mai este activă doar în patru gospodării non-profesionale. Pentru limitarea răspândirii bolii, medicii veterinari au luat imediat măsuri.
Zilele acestea, alte două focare de pestă porcină au fost stinse.
Proprietarii ai căror porci au fost infectați cu acest virus vor primi despăgubiri de la stat. 10 lei pe kilogram oferă autoritățile pentru porcii uciși de pestă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Îngerul salvator de la Spitalul de Urgență Slatina

Caz incredibil la Spitalului Județean de Urgență Slatina. O tânără care a ajuns aici cu o rana infectată la un șold, în urma unui accident rutier, a fost operată timp de trei luni pentru a fi salvată. Cu doi copii acasă, tânăra mamă, dar și medicul care o îngrijea, au crezut că lupta este pierdută din cauza stării grave de sănătate în care se afla femeia. Și-a revenit însă, miraculos, iar acum își strânge din nou copiii la piept și îi mulțumește în fiecare zi medicului care a salvat-o.
25 Feb 2021

Apel disperat după ce a rămas sub cerul liber

Femeia din comuna Priseaca ce și-a pierdut casa în incendiu face un apel disperat către toți cei care o pot ajuta să treacă peste această nenorocire. Are nevoie de orice sumă, oricât de mică ar fi, de materiale de construcții, de orice îi poate fi de folos pentru a-și amenaja o cameră în care să poată locui. A rămas sub cerul liber, doar cu hainele de pe ea. Edilul localității spune că încearcă și el să o sprijine pe femeia rămasă pe drumuri, după ce fiul său bolnav i-a dat foc la casă.
23 Feb 2021