Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cazinoul din Slatina, o descoperire istorică
15.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1624

Lucrările de reamenajare peisagistică a Bisericii Sfânta Treime din orașul de jos au dus la o descoperire istorică. Arhitectul Severică Mitrache, alături de un grup de voluntari tineri și pasionați, au adus la suprafață ruinele unei clădiri monument, și anume Cazinoul din Slatina.


Timp de 86 de ani, Cazinoul din Slatina, situat pe la mijlocul străzii Lipscani de astăzi, în fața Bisericii Sfânta Treime, a făcut parte din viața orașului. Clădirea, construită în stil neoclasic, a rămas în istoria locului prin diferitele evenimente culturale și artistice. Demolat în anul 1966, cazinoul a fost uitat de generațiile mai tinere, singura amintire fiind păstrată prin stradela care leagă strada Lipscani și actuala stradă Mihail Kogălniceanu, denumită simbolic Strada Cazinoului. Astăzi, ruinele sale au fost descoperite.
În ajutorul arhitectului Sever Mitrache au venit mai mulți tineri din Slatina și Drăgășani, pasionați de arhitectură. Aceștia s-au oferit voluntari pentru a ajuta la efectuarea propriu-zisă a săpăturilor, pentru a scoate la suprafață, urmele acestui monument istoric.
Istoria locului amintește de bogăția cultural-artistică a vremii. În anii 1950 nume sonore ale vremii au susținut aici diferite spectacole. Pe scena cazinoului au interpretat mari artiști ca Maria Lătărețu, Ioana Radu, Mircea Crișan. Tot aici au evoluat trupe de balet și revistă și au avut loc reprezentații ale actorilor amatori din Slatina ori serbări școlare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE