Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Unii cu munca, alții cu profitul
22.09.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 145

În Olt, la Doba, legumicultorii olteni continuă să-și vândă marfa la stradă, așa cum erau obișnuiți. Chiar la Drumul Județean 64, există o piață locală extrem de apreciată de oamenii din toată țara. Producătorii spun că este singura variantă accesibilă pentru ei în care pot să-și valorifice marfa.


Sat Doba, comuna Pleșoiu. Într-o zi lucrătoare, dis-de dimineață ne-am dus să vedem cum își vând produsele muncite cu trudă, mai mulți legumicultori. Pe Drumul Județean 64, de o parte și de alta a străzii, sunt zeci de mașini cu remorci și dube pline cu legume de sezon. Producătorii cu mâinile bătătorite și frunțile arse de soarele verii își așteaptă, în zadar, cumpărătorii. Rar oprește cineva interesat de produsele lor. Oamenii ne-au spus că de multe ori, seara, se întorc acasă cu marfa, pentru că nu reușesc să o vândă.
Această doamnă este din Slatina și este unul dintre puținii clienți ai legumicultorilor din Doba. S-a obișnuit ca în fiecare toamnă, să cumpere legume pentru conserve, de aici. Marfa este pe alese, iar prețurile mult sub cele din oraș.
Deși legea le permite legumicultorilor să se asocieze în cooperative, ei preferă să își desfășoare activitățile în mod tradițional, pe cont propriu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE