Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cozi la ușile medicilor de familie
11.09.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1080

Aglomerație mare, în această dimineață, la cabinetele medicilor de familie, din Slatina. Zeci de părinți au venit împreună cu copii să obțină avize pentru intrarea în colectivitate. Dacă unii au avut nevoie de câte un aviz sau două, alții au solicitat și câte trei adeverințe medicale, pentru că așa li s-a cerut de la școală.


Este puțin peste ora 9 dimineața, iar unul dintre medicii de familie din Slatina încearcă să evite aglomerarea de la ușa cabinetului său, după ce părinții au venit în număr mare să obțină avize pentru a-și duce copiii la grădiniță sau la școală.
Medicii abia au putut face față solicitărilor venite din partea părinților. Situația ar fi putut fi evitată, sunt de părere medicii, dacă instituții abilitate ar fi încercat să simplifice un pic lucrurile.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, aseară, că nu mai este nevoie de avizele epidemiologice eliberate de medicii de familie la începutul acestui an școlar.
Șeful ISJ Olt, Victor Iacobescu, spune că în această dimineață a transmis și el informarea tuturor directorilor de școli din județ.
Potrivit ministrului Sănătății, rămân însă două categorii de copii care nu vor putea intra în colectivitate fără aviz epidemiologic. Este vorba despre elevii cu boli cronice și despre copiii care intră pentru prima dată la grădiniță sau schimbă ciclul educațional.
Până când lucrurile se clarifică, haosul continuă la începerea noului an școlar. Aglomerația a fost deja creată la cabinetele medicale, iar riscul de îmbolnăvire a fost și el uriaș.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE