Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primii elevi meseriași, gata de angajare
30.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 3693

Prima generație de elevi care au parcurs sistemul de învățământ profesional a finalizat studiile, iar tinerii urmează, acum, să se angajeze. Elevii Liceului Tehnologic Metalurgic sunt, astfel, primii meseriași autohtoni, care au fost școliți și învățați de una din cele mai mari fabrici de pe platforma industrială a Slatinei.


În urmă cu trei ani de zile, Liceul Tehnologic Metalurgic, alături de fabrica de aluminiu ALRO Slatina, au implementat, pentru prima dată în județul Olt, sistemul de învățământ profesional dual. Rezultatele se văd abia acum, când prima generație de specialiști autohtoni a ieșit de pe băncile școlii și care va intra, curând, pe piața muncii locale. Georgiana este absolventă a Liceului Metalurgic și spune că drumul ales, acela de a urma cursurile învățământului dual, a reprezentat una din cele mai bune decizii ale sale. Nu regretă absolut nimic și îi încurajează pe viitori absolvenți de gimnaziu să vină aici să învețe o meserie. Pe lângă faptul că vor beneficia de burse atât din partea Ministerului, cât și din partea agentului economic, absolvenții de dual au siguranța unui viitor loc de muncă.

Reprezentanții fabricii de aluminiu ALRO Slatina i-au chemat pe toți cei 26 de absolvenți ai clasei de învățământ dual la interviu, în vederea unei viitoare angajări. Dintre aceștia, doar 18 și-au manifestat dorința de a rămâne în cadrul companiei, iar, în perioada imediat următoare, se vor încheia contractele individuale de muncă. Acest lucru înseamnă că din acest an, operatorul economic va avea în echipă prima generație de „meseriași” în formarea cărora a investit în ultimii trei ani.

Noul sistem de învățământ profesional dual a devenit tot mai atractiv, atât pentru agenții economici, cât și pentru elevi. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, anul acesta au fost aprobate 3 clase la Liceul Tehnologic Metalurgic și o clasă la Liceul Tehnic Balș
În ultimii ani s-a constatat faptul că trendul pe care acest proiect îl are este unul ascendent, iar elevii sunt din ce în ce mai atrași de ideea de a învăța o meserie. Acest lucru înseamnă că, în viitor, pe platforma noastră industrială vom avea mai mulți angajați tineri, formați și pregătiți la ei acasă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE