Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină amenință din nou județul
30.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 3621

După ce în luna mai, anunțau că în județul nostru au fost stinse toate focarele de pestă porcină africană, reprezentanții DSVSA Olt au confirmat pentru Olt Tv, prezența bolii într-o exploatație comercială și mai multe gospodării non-profesionale din județ.


În primăvară, medicii veterinari din Olt anunțau că focarele de pestă porcină au fost stinse, iar oamenii își puteau crește din nou animale. Însă, acum, virusul a ajuns în mai multe gospodării dar și la o fermă din Olt. Proprietarii animalelor afectate de pesta porcină africană vor fi despăgubiți de stat.

Pe lângă aceste focare există și suspiciuni, iar pentru prevenirea răspândirii bolii, autoritățile au ucis mai multe animale. Zeci de localități din Olt au fost incluse în zona de protecție în care este interzisă comercializarea porcilor, a cărnii sau a preparatelor din carne de porc.

La nivelul județului, târgurile de animale vii rămân închise, spun reprezentanții DSVSA Olt.  

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020