Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Condiții stricte pentru asistenții maternali
28.07.2020
Autor articol: null admin
Vizualizari: 290

Mai mult de jumătate dintre persoanele care doresc să aibă o carieră de suflet, nu dispun de condiții optime pentru copiii pe care doresc să-i crească. Sunt concluziile care reies în urma evaluării realizate de specialiștii din cadrul DGASPC Olt, care au efectuat zeci de vizite la domiciliul oltenilor care vor să devină asistenți maternali.


Zeci de olteni vor să devină asistenți maternali. Și asta pentru că salariul pe care îl pot primi este între 2.300 și 4.300 de lei brut pe lună, la care se adaugă alocația de plasament a copilului de până la 900 de lei plus alocația de stat pentru copii. Însă, pentru a fi eligibili, potențialii asistenți trebuie să dispună de anumite condiții de locuit, iar mulți dintre doritori sunt respinși după prima vizita a specialiștilor.

În continuare, la nivelul județului Olt, DGASPC desfășoară campania de identificare și recrutare a persoanelor care vor să devină asistenți maternali profesioniști.
Anul trecut, în Olt, proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanțat din fonduri europene, și-a atins obiectivul, iar 40 de persoane au fost angajate în această meserie de suflet. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE