Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Condiții stricte pentru asistenții maternali
29.07.2020
Autor articol: null admin
Vizualizari: 222

Mai mult de jumătate dintre persoanele care doresc să aibă o carieră de suflet, nu dispun de condiții optime pentru copiii pe care doresc să-i crească. Sunt concluziile care reies în urma evaluării realizate de specialiștii din cadrul DGASPC Olt, care au efectuat zeci de vizite la domiciliul oltenilor care vor să devină asistenți maternali.


Zeci de olteni vor să devină asistenți maternali. Și asta pentru că salariul pe care îl pot primi este între 2.300 și 4.300 de lei brut pe lună, la care se adaugă alocația de plasament a copilului de până la 900 de lei plus alocația de stat pentru copii. Însă, pentru a fi eligibili, potențialii asistenți trebuie să dispună de anumite condiții de locuit, iar mulți dintre doritori sunt respinși după prima vizita a specialiștilor.

În continuare, la nivelul județului Olt, DGASPC desfășoară campania de identificare și recrutare a persoanelor care vor să devină asistenți maternali profesioniști.
Anul trecut, în Olt, proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanțat din fonduri europene, și-a atins obiectivul, iar 40 de persoane au fost angajate în această meserie de suflet. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020