Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Șantierele din Olt, la control
28.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 118

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a început o nouă campanie de control în domeniul relațiilor de muncă și al sănătății și securității angajaților. Ramura de activitate vizată a fost cea a construcțiilor, astfel că multe dintre șantierele de pe raza județului au primit vizite din partea inspectorilor de specialitate. În urma verificărilor efectuate, au fost descoperite foarte multe nereguli, fiind aplicate avertismente și amenzi.


 În perioada 20-22 iulie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat o acțiune fulger de verificare și control a tuturor șantierelor de pe raza județului Olt. Inspectorii de specialitate au vrut să vadă dacă administratorii respectă întru totul regulile în ceea ce privește domeniul relațiilor de muncă. Au fost efectuate zeci de controale, în urma cărora au fost aplicate amenzi drastice, în valoarea totală de 34.000 de lei.
Acțiunea inspectorilor din cadrul ITM Olt a vizat și domeniul securității și sănătății în muncă. Și la acest capitol, mulți dintre angajatori au avut probleme. Instruirea necorespunzătoare, neefectuarea triajului epidemiologic la intrare sau nepurtarea echipamentelor de protecție împotriva îmbolnăvirii cu virusul SARS COV-2 au fost doar câteva din deficiențele pentru care patronii au fost trași la răspundere.
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt recomandă angajatorilor să ia toate măsurile de protecție impuse de autorități, astfel încât riscul de contractare a noului coronavirus să fie diminuat. Controalele vor continua și în săptămânile următoare, iar acolo unde există nereguli, inspectorii de muncă vor acționa în consecință.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020