Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Colonii de pelicani, pe râul Olt
28.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 147

Cursul inferior al râului Olt, sau Delta Olteniei, cum îi spun oamenii este un colț de rai, un loc în care natura oferă un spectacol de o frumusețe rară. Cei care doresc să se bucure de peisaje splendide sau să admire zecile de specii de păsări care cuibăresc aici trebuie să știe că au un asemenea loc la nici 15 km de Slatina. De-a lungul timpului zeci de rațe, lebede sau pelicani pot fi văzute pe insulele apărute pe râul Olt.


 Supranumit și Delta Olteniei, acest paradis al naturii se întinde de la Râmnicu Vâlcea până la Izbiceni și a devenit casa a numeroase păsări rare. Una din cele mai pitorești zone de pe râul Olt este în apropierea localității Ipotești, la aproximativ 15 km distanță de Slatina. Rațe, pescăruși, lebede și chiar pelicani – sunt doar câteva din zecile de specii de o frumusețe rară care aleg să cuibărească pe insulele din această zonă.
Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Olt spun că râul Olt atrage, în ultimii ani, foarte multe specii de păsări venite din zona de nord a continentului, datorită mediului propice din zonă care le oferă toate condițiile necesare cuibăritului și sedentarizării.
Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Olt, aceste păsări minunate sunt ocrotite de lege. Capturarea sau uciderea lor se poate sancționa cu amenzi drastice, cuprinse între 30.000 și 60.000 de lei sau chiar cu închisoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020