Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
La slujbă, cu mască și la distanță
29.06.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 307

Astăzi, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe doi dintre cei mai mari Apostoli ai lui Hristos, Sfinții Petru și Pavel. După mai bine de trei luni, credincioșii au putut participa la slujbă în interiorul lăcașului de cult, dar în condiții stricte. Locurile sunt limitate, iar cei care au ajuns mai târziu au asistat la slujbă din curtea bisericii.


Slujbele religioase sunt permise și în interiorul bisericii, accesul realizându-se în așa fel încât între credincioși să fie o distanță de 2 metri, iar purtarea măștii este obligatorie. Dacă numărul participanților este mai mare decât spațiul interior disponibil, o parte dintre ei vor asculta slujba din exteriorul bisericii. Sunt reguli pe care slătinenii le respectă cu sfințenie.
Sunt însă și credincioși care evită să intre în biserică, chiar dacă au această posibilitate. Au teama că se pot infecta cu noul coronavirus.
Însă cu toții au venit pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și pentru a se ruga, în zi de mare sărbătoare.
Pentru că riscul de îmbolnăvire e încă foarte ridicat, unele biserici au hotărât ca, deocamdată, sfintele liturghii să fie ascultate din exteriorul lăcașurilor de cult.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE