Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Val de concedieri colective
22.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 3788

Sute de angajați ai fabricilor de confecții textile și firmelor de construcții din Olt au rămas fără loc de muncă. Este situația generată de pandemia de coronavirus, în ultima lună, spun reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. Aproximativ 460 de persoane care au fost disponibilizate și vor îngroșa rândurile șomerilor.


Mai multe firme din județul nostru s-au văzut nevoite să-și suspende sau să–și restrângă activitatea, pe durata stării de urgență care a fost instituită în țara noastră. Sunt firme din mai multe domenii de activitate, care au resimțit dur efectele pandemiei de coronavirus. Potrivit situației prezentate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, luna trecută a fost înregistrat un val de concedieri masive.
Angajatorii sunt obligați să anunțe autoritățile despre intenția lor, pentru ca Agenția de Șomaj să găsească soluții, iar oamenii să fie ajutați să se reintegreze pe piața muncii .
În această perioadă, firmele afectate de coronavirus pot solicita șomaj tehnic. Până la această dată, pentru luna aprilie, peste 1.300 de angajatori au depus cereri la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt prin care cer ajutorul financiar pentru aproximativ 9.300 de salariați.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE