Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vârstnicii, în număr mare la cumpărături
26.03.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1543

Persoanele de peste 65 de ani au putut ieși astăzi din case doar între orele 11 și 13. Au mers la cumpărături, la farmacie sau au ieșit la plimbare cu animalele de companie, însă pentru puțin timp. După ora 13, vor sta acasă și își vor dedica acest timp pentru citit, sport sau alte hobby-uri.


Conform prevederilor Ordonanței militare nr.3, persoanele de peste 65 de ani pot părăsi locuința doar în intervalul orar 11 – 13. La Slatina, trotuarele orașului au fost pline, vârstnicii ieșind pentru a-și face diverse cumpărături, pentru a-și achiziționa medicamente sau pentru a scoate animalul de companie la plimbare.
Mulți spun că nici înainte nu plecau prea des de acasă, iar aceste măsuri nu îi afectează prea mult. Pensionarii care obișnuiau să se plimbe pe aleile orașului după-amiaza sau seara spun că le este greu să renunțe la aceste obiceiuri. Aceștia au ales să își umple timpul liber cu diferite activități recreative, cum ar fi cititul, sportul sau dezvoltarea unor hobby-uri.

Vârstnicii trebuie să înțeleagă faptul că singura metodă de a se proteja de noul coronavirus este să limiteze la maximum interacțiunea cu alte persoane, dar și mersul la cumpărături sau în alte spații închise sau locuri aglomerate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020