Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Restricțiile înseamnă sănătate
26.03.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 848

Slătinenii trebuie să conștientizeze faptul că măsurile de restricție impuse de autorități au ca scop siguranța noastră și a celor dragi. Aceste măsuri, spun psihologii, ne permit totuși să ieșim din casă doar pentru rezolvarea unor urgențe. De aceea ar trebuie să ne obișnuim cu ele și să le privim ca pe niște măsuri de protecție, nu ca pe interdicții sau pedepse.


Măsurile impuse prin Ordonanța militară nr.3 ne interzic părăsirea locuințelor fără un motiv bine întemeiat, asta după ce, în ultimele zile, am primit mai multe recomandări în acest sens. Psihologii spun că aceste măsuri au fost luate treptat tocmai pentru a nu crea oamenilor un sentiment de panică. Cu toate acestea, nu toți cetățenii respectă aceste reguli și încearcă, prin diferite metode, să găsească anumite „portițe de ieșire”.
Specialiștii spun că românii sunt obișnuiți să își arate afecțiunea prin îmbrățișări, saluturi calde, iar distanțarea socială ne poate crea sentimentul de constrângere.
Cu toții trebuie să înțelegem însă că vorbim despre o situație temporară, iar scurtarea perioadei de distanțare socială depinde doar de noi. Cu cât vom limita mai mult deplasările, cu atât vom scăpa mai repede de temutul virus.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020