COVID-19 schimbă regulile de comercializare a mieilor, de Paște. Spațiile deschise în fiecare an, de regulă în Săptămâna Mare, pentru cei care voiau sa cumpere direct de la producători, vor rămâne închise anul acesta. Astfel, cei care vor să își achiziționeze miel sau ied trebuie să se orienteze fie către abatoare, unde se pot sacrifica în siguranță animalele, fie către gospodăriile orierilor, dacă abatoarele sunt prea departe. Pentru ce-a de-a doua variantă, se vor respecta condiții stricte de igienă.
La nivelul județului Olt funcționează două abatoare autorizate sanitar-veterinar pentru sacrificarea mieilor, respectiv la Scornicești și Potcoava. Crescătorii de animale au fost informați în legătură cu noile reguli și spun că vor fi pregătiți să asigure toate condițiile de igienă impuse de medicii veterinari.
Anul trecut, au funcționat târguri de miei în localitățile Osica de Sus, Balş, Slătioara, Slatina, Drăgăneşti-Olt şi Caracal. Toate sacrificările s-au făcut sub supravegherea medicilor veterinari.