Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mieii de Paște, sacrificați la stână
26.03.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 254

Oltenii care obișnuiau să își cumpere miel de Paște din târgurile temporare, trebuie să meargă direct la stână anul acesta. Trebuie să găsească însă o fermă care să dispună de condiții minime, cu un spațiu de sacrificare curat, dotat cu apă curentă. Autoritățile au decis să nu mai amenajeze, cel puțin anul acesta, târguri de miei, pentru a evita aglomerările de oameni.


COVID-19 schimbă regulile de comercializare a mieilor, de Paște. Spațiile deschise în fiecare an, de regulă în Săptămâna Mare, pentru cei care voiau sa cumpere direct de la producători, vor rămâne închise anul acesta. Astfel, cei care vor să își achiziționeze miel sau ied trebuie să se orienteze fie către abatoare, unde se pot sacrifica în siguranță animalele, fie către gospodăriile orierilor, dacă abatoarele sunt prea departe. Pentru ce-a de-a doua variantă, se vor respecta condiții stricte de igienă.
La nivelul județului Olt funcționează două abatoare autorizate sanitar-veterinar pentru sacrificarea mieilor, respectiv la Scornicești și Potcoava. Crescătorii de animale au fost informați în legătură cu noile reguli și spun că vor fi pregătiți să asigure toate condițiile de igienă impuse de medicii veterinari.
Anul trecut, au funcționat târguri de miei în localitățile Osica de Sus, Balş, Slătioara, Slatina, Drăgăneşti-Olt şi Caracal. Toate sacrificările s-au făcut sub supravegherea medicilor veterinari.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020