Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Deplasarea copiilor, limitată la maximum
26.03.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 317

Restricțiile care au intrat în vigoare începând cu 25 martie au stârnit mai multe dileme în rândul familiilor care au copii mici. Pe de o parte, cei care i-au lăsat la bunici, pe durata acestei vacanțe forțate, vor să știe cum și când îi pot vizita. Pe de altă parte, părinții care stau acasă cu cei mici vor să știe dacă îi pot lua cu ei în mașină, atunci când merg să ducă mâncare părinților sau bunicilor.


Trebuie să rămânem acasă și să ieșim numai atunci când este absolut necesar. În noua ordonanță militară care a intra în vigoare începând cu 25 martie, excepțiile sunt legate de drumurile pe care trebuie să le facem la serviciu, la cumpărături și la farmacie.

Celelalte situații sunt explicate în linii mari și nu au fost înțelese exact. De aceea, Olt Tv a solicitat un punct de vedere oficial legat de două situații, care nu sunt explicate cu exactitate:

În cazul în care copiii sunt într-o altă localitate, părinții îi pot vizita?

Răspuns: „Deplasarea într-o altă localitate pentru îngrijirea copiilor se poate efectua pe baza declarației pe proprie răspundere, completată în prealabil, în care se va indica durata deplasării”, au transmis autoritățile.

O altă situație pentru care mulți părinți nu găseau un răspuns exact este aceea în care familia, cu tot cu cei mici, s-ar deplasa la țară, la bunici, să îi aprovizioneze cu mâncare sau alimente. În acest caz, autoritățile transmit că este bine să evităm astfel de deplasări.

„Deplasarea la țară pentru îngrijirea copiilor se poate efectua pe baza declarației pe proprie răspundere, completată în prealabil, în care se va indica durata deplasării…Aprecierea, în concret, a oportunității și urgenței deplasării, precum și a circumstanțelor acestei deplasări (însoțit de copii sau nu) revine fiecărei persoane în parte, care ar trebui să exercite această apreciere cu responsabilitate”, au transmis autoritățile.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020